среда, 19. август 2015.

Congratulation!!!

Kada prođete intervju regruter vam velikim slovima napiše u mail-u CONGRATULATION!!! zatim kreću brojni mail-ovi sa prilozima šta sve trebate da uradite u vašoj matičnoj zemlji kako bi ste radili u onoj koja vas zapošljava. 
Arapske zemlje najčešće traže punu legalizaciju dokumenata. Da bi ste shvatili o čemu se radi preporučujem da se malo informište na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije. Podatke koji su postavljeni na sajt poželjno je pažljivo pročitati. Puna legalizacija u slučaju Saudijske Arabije znači da morate da dostavite masu dokumenata koja je najpre overena u sudu, pa u Ministarstvu pravde i na kraju u Ministarstvu spoljnih poslova. Da bih vam barem malo olakšala ponudiću vam sledeći link pa se opet malo informišite http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/overa-dokumenata/overa-i-legalizacija?lang=cyr. 
I to je tek prvi korak. 
Drugi korak podrazumeva odlazak u najbližu amabasadu Saudijske Arabije, u slučaju državljana Srbije mi idemo u Sarajevo. Ovo je još i najbolja opcija jer koleginice iz Makedonije odlaze u Tiranu, koleginice iz Slovačke u Beč.
Šta je meni traženo od dokumentacije:

  1. Licenca
  2. Diploma
  3. Fond časova iz škole
  4. Venčani list
  5. Potvrda o neosuđivanosti (tačnije da se protiv vas ne vodi krivični postupak)
  6. Potvrda o zaposlenju
  7. Medical repor
Kada vidite ovakav spisak kažete ok, pa ovo uglavnom sve imam. Samo trebam da prevedem i da overim. Ništa lakše. A da li je baš sve tako jednostavno.....